*

Tony Leppäkoski

Jumala ei tarvitse ihmisiä suojelemaan itseään julkiselta pilkalta

Suomen rikoslain 17 luvun  10§:

 

"Joka julkisesti julkisesti pilkkaa Jumalaa tai loukkaamistarkoituksessa julkisesti herjaa tai häpäisee sitä, mitä uskonnonvapauslaissa (267/1922) tarkoitettu kirkko tai uskonnollinen yhdyskunta muutoin pitää pyhänä...

...  on tuomittava uskonrauhan rikkomisesta sakkoon tai vankeuteen enintään kuudeksi kuukaudeksi."

 

Aliarvioiko Suomen valtio Jumalan kykyä puolustautua?

 

Jos aliarvioi, niin silloin Suomen valtio henkisesti pitää itseään Jumalan yläpuolella. 

 

Jos ei pidä, niin pykälä poistoon.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (18 kommenttia)

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Uskonnonvapauslain mukaan vähintään 20 henkilöä voi perustaa rekisteröidyn uskonnollisen yhdyskunnan, minkä jälkeen se voi pitää pyhänä käytännössä mitä haluaa. Yhdyskunnan perustajan tulee olla 18 vuotta täyttänyt.

Lakimuutos nopeutettuna onnistuu siis siten, että perustat yhdyskunnan, jonka jumalat, profeetat, pyhänä pitämät asiat, pukeutumiskoodit, ruokailutottumukset, työntekoperinteet yms ovat sopivan räväkällä tavalla perinteistä poikkeavia. Sen jälkeen laki muuttuu heti, koska yksikään toimittaja ei voi vastustaa kiusausta pilkata yhdyskuntaasi.

Käyttäjän JuhaRiipinen kuva
Juha Riipinen

Olen samaa mieltä, tosin hieman eri syistä. Tuo laki on huono, vanhentunut ja se pitäisi poistaa.

Laki on tarpeeton ja asettaa vakaumukset eriarvoiseen asemaan. Uskonnollisia tilaisuuksia ja henkilöitä suojaavat jo muut lait, eivätkä uskonnolliset mielipiteet tarvitse lainsuojaa sen enempää kuin muutkaan mielipiteet.

Laki on käytännössä mahdoton noudattaa, koska se on ristiriidassa muiden perusoikeuksien kanssa. Uskonnollinen mielipidekin kun voi aina olla jonkun muun mielestä hänen uskoaan häpäisevä tai loukata jotakin pyhäksi kokemaansa. Kenen oikeuksille silloin pitäisi laittaa suurempi paino?

Käyttäjän StefanTallqvist kuva
Stefan H. Tallqvist

Seuraava laki on nykyään ”julkinen julkinen”:

http://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/2003/20030453

Annettu Helsingissä 6 päivänä kesäkuuta 2003

Uskonnonvapauslaki

Eduskunnan päätöksen mukaisesti säädetään:
luku
Yleiset säännökset
1 §
Lain tarkoitus
Tämän lain tarkoituksena on turvata perustuslaissa säädetyn uskonnonvapauden käyttämistä. Lisäksi laissa säädetään rekisteröidyn uskonnollisen yhdyskunnan perustamisesta ja toiminnan perusteista.
Evankelis-luterilaiseen kirkkoon ja ortodoksiseen kirkkokuntaan sovelletaan tätä lukua ja 3 lukua.

2 §
Uskonnollinen yhdyskunta
Uskonnollisella yhdyskunnalla tarkoitetaan tässä laissa evankelis-luterilaista kirkkoa, ortodoksista kirkkokuntaa ja 2 luvussa säädetyllä tavalla rekisteröityä uskonnollista yhdyskuntaa.

3 §
Jäsenyys uskonnollisessa yhdyskunnassa
Jokaisella on oikeus päättää uskonnollisesta asemastaan liittymällä sellaiseen uskonnolliseen yhdyskuntaan, joka hyväksyy hänet jäsenekseen, tai eroamalla siitä.

=
UskonnonvapausL 267/1922 on kumottu L:lla 453/2003, ks. UskonnonvapausL 453/2003 2 §.

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

Jumalaa ja poikaa saa pilkata, mutta pyhää totuudenhenkeä ei saa, sanoi ja opetti itse Jeesus Tuomaan Evankeliumin ja Paavali mukaan. Tässäkin tapauksessa huomaa sen että lukeminen kannattaa, ja huomaa myös sen että on huvittavaa kuinka joskus on säädetty laki joka kieltää sellaista minkä uskonto itse sallisi. Kuka edes moisen Jumalan pilkkalain on keksiny, vaikuttaa muutenkin turhalta pykälätä joka vie leivät apologeettojen pöydästä. Kertoo kuitenkin kuinka naurettavaksi jokin asia voidaan viedä.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Mikä ihmeen "Kaikkivaltias" se muka olisi, joka närkästyisi yksittäisten ihmisten herjanheitosta? Ihminen on luonut jumalat omaksi kuvakseen. Raamatun jumalakin muistuttaa enemmän vanhentuvaa, kostonhimoista, pikkumaista, nuorille kateellista, itseään muita parempana pitävää, sadistista perheenpäätä tai heimopäällikköä kuin kaikkivaltiasta maailman luojaa. Raamatussa kerrotaan, että tämä jumala lähetti karhuja raatelemaan lapsia, koska he olivat vähän pilkanneet kaljupäistä profeettaa. Ei tällaisessa ole mitään kunnioitettavaa.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Muutapa edellämainitsemasi koskemaan Allahia, niin syyllistyt kiihottamiseen kansanryhmää vastaan ja sen lisäksi joudut elämään loppuelämäsi olkapääsi yli kurkkien. Eikös olekin hassua?

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Olet oikeassa. Mutta vastaavia joukkoja löytyy myös muista uskonnoista. Tällä hetkellä niiden määrä vain on vähäisempi, joten eivät ole tapetilla.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Aina löytyy joku persumielinen länkyttämään niin-niin-mutta-entäs-islam -monomaniastaan.

Meidän suomalaisten erityistehtävänä on aikuistua Jahven nyrkin alta, siksi siitä on syytä puhua. Ja mitä Allahiin tulee, niin samaa Lähi-idän paimentolaisten shittiä on sekin faabeliolio. Sehän on sama jumala, yksi ja sama juutalaisten, kristittyjen ja muslimien traumatisoija, erityisesti nuorten ja naisten sukupuolisuutta kyttäävä vanha ukko. Maailmassa on paljon hienompia myyttejä jumalista. Puoliaavikolla ei ole saatu edes hääppöistä runoutta aikaiseksi aiheesta.

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson

Sitäpaitsi hän on syllistynyt rikoksiin ihmiskuntaa vastaan tuhoamalla Sodoman ja Gomorrahin kaupungit niin perusteellisesti ettei ruohokaan kasvanut siellä enää. Hän on myös hyväksynyt että hänen tunnustensa alla on aloitettu hyökkäyssotia mm Jerusalemin valloittamiseksi Saraceneiltä sekä Etelä-Amerikan inkojen rikkauksien ryöstämiseksi ja pakkokäännyttämiseksi kristityiksi. Jumalaa pitäisi näin ollen haastaa Haagin kansainväliseen oikeusistuimeen muiden sotarikollisten mukaan vastaamaan rikoksistaan.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Allah nimisen jumalan ja hänen seuraajiensa pilkkaaminen on meilläkin rangaistava teko ja muualla hengenvaarallista.

Käyttäjän StefanTallqvist kuva
Stefan H. Tallqvist

Huomattavin puute näissä laissa on globaalisesti se, että esim. Maapallon ulkopuolelta tullut viesti ei tietääkseni kuulu minkään ihmisen säätämän lain piiriin? Radioastronomina tämä asia kiinnostaa minua ja muita SETI-tutkijoita.

YK on tietääkseni säätänyt jotakin asiasta. Tunteeko joku asiaa tarkemmin?

“The United Nations Office of Outer Space Affairs (UNOOSA) has announced that it will consider drafting protocols for what to do when we finally make contact with extra-terrestrial civilizations in space. …”
http://bigthink.com/dr-kakus-universe/un-to-establ...

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Muistaakseni Alien saagan viimeisimmässä osassa Prometheuksessa Noomi Rapacen näyttelemän roolihahmon Elisabet Shawn uskoa koetellaan, kun tiederetkikunta löytää muukalaisrodun jäänteet ja heidän avaruusaluksensa oudolta planeetalta. Shawn kumppani ihmettelee, miksi Shaw pitää edelleen ristiä kaulassaan, kun todistetuksi tuli, ettei Jumala ole luonut ihmistä, vaan ihminen on näiden muukalaisten luomus. Shaw vastaa, että jokuhan on luonut nämä muukalaiset.

Vieraan elämänmuodon todisteellinen löytyminen maailmankaikeudesta johtaisi niin suuriin mullistuksiin maapallolla, ettei siinä ihmisen säätämät lait enää paljoa painaisi.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Jumala ei loukkaannu. Ihmiset loukkaantuvat ja alkavat pahimmillaan rankaisemaan loukkaajia.

Käyttäjän hietanenkaija kuva
Kaija Hietanen

Niin, jos ajatellaan, että Jumala on kaikkivoiva, hänhän voi kostaa näille pilkkaajille suoraan eikä tarvitse mitään välikäsiä.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Vallankäyttöhän tämä rankaiseminen on ja hyvin on onnistunut.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Laki suojaa jumaluskovaisia muiden uskontojen kannattajien ja uskonnottomien pilkalta. Kaikki lait ovat olemassa vain ja ainoastaan meitä ihmisiä varten.

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

On todellakin kummallinen laki, laki Jumalan pilkkamisesta. Eiköhän se ole Jumalan asia, saako häntä pilkata. Edellä kerrottuhan on toki vain saivartelua, koska Jumalaa ei tietenkään ole olemassakaan.

Kerron yhden asian uskontoon liittyen. Tietyt lahkot pitävät syntinä teeveen katselua. Onko tosiaan televisioita ollut jo tuolloin. Ja mainitaanko raamatussa televisiosta jotain.

Käyttäjän StefanTallqvist kuva
Stefan H. Tallqvist

#15
Raamatun suhteen käytetään nimeä ”VT” eikä ”TV”.

Eikö arvoisat keskusutelijat huomanneet, että Tony Leppäkoski viittasi lakiin ”UskonnonvapausL 267/1922” joka on kumottu?

Voimassa oleva laki on minun mainitsema ”UskonnonvapausL 453/2003 2 §”, jossa on aivan toinen sanamuoto, kun vuoden 1922 laissa!
=

Katso myös:

http://hankamaki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/229930-n...

”Nyt keksin, miksi TV on syntiä”

Toimituksen poiminnat